למרות שכבר שנים רבות ניתן לערוך שיחות וידאו באיכות מעולה מרחוק, דווקא משבר הקורונה הוא זה שהוביל לפריחה של מפגשי נטוורקינג מקוונים באמצעות תוכנת זום (Zoom).
מהם מפגשי נטוורקינג בזום (Zoom)?
מפגשי נטוורקינג בזום (Zoom) דומים למפגשי נטוורקינג מסורתיים בהם לכל אדם במפגש יש דקה להציג את עצמו, לפנות אל חברי הקבוצה ולבקש הפניות עסקיות אשר מועילות לתחום העיסוק שלו.
כיום, קל מאוד להרים מפגשי נטוורקינג מקוונים באמצעות תוכנת זום (Zoom), כך שלא מעט קבוצות נטוורקינג אשר התקשו להיפגש כתוצאה ממשבר הקורונה, מצאו פתרון יעיל להמשכיות המפגשים תוך הקפדה על ריחוק חברתי (פיזי).
איך אפשר להוציא את המקסימום מכל מפגש נטוורקינג בזום (Zoom)?
מניסיוני, רוב בעלי העסקים אשר מורגלים במפגשי נטוורקינג מסורתיים, מפגשי נטוורקינג באמצעות תוכנת זום (Zoom) מרגישים קצת פחות רשמיים, מקצועיים ואפקטיביים – אך, כמובן שזה לא המצב.
הנה 5 טיפים שיעזרו לך להוציא את המקסימום מכל מפגש נטוורקינג וירטואלי באמצעות מערכת זום (Zoom):
- התחברות מוקדמת לממשק של זום (Zoom) – התחברות מוקדמת לממשק של זום (Zoom) תאפשר לך להראות רצינות מול שאר בעלי העסקים שמתחברים למפגש ולהרוויח כמה דקות של מינגלינג עסקי על פני שאר החברים שמתחברים בדקה ה – 90 או באיחור אופנתי.
- נראות חיצונית – מפגשי נטוורקינג בזום (Zoom) מרגישים רשמיים הרבה פחות, אך מומלץ להקפיד על החזות החיצונית, להתלבש או להתאפר כראוי.
- רקע מותאם אישית – תוכנת זום (Zoom) מאפשר לך לשלב רקע מותאם אישית בחלק האחורי של השידור. מומלץ לשלב רקע עסקי, לוגו או סלוגן אשר יאפשר לך להפוך את "החלון" שלך למותאם אישית, זכיר ומכירתי הרבה יותר.
- הכנה מוקדמת – בדומה לכל מפגש נטוורקינג אחר, מומלץ לתרגל את ההצגה העצמית שלך, לבוא מוכן עם דוגמאות והפניות שיאפשרו לך להוציא את המקסימום מהמפגש.
- פולו אפ – בהמשך לסעיף הקודם בדומה למפגשי נטוורקינג אחרים, מומלץ לעשות פולו אפ ביום שאחרי, ליזום פגישות מחוץ לעולם הוירטואלי ולפעול בצורה אקטיבית לחיזוק מעגל הקשרים העסקיים שלך.
לסיכום, מאז משבר הקורונה, מפגשי נטוורקינג בזום (Zoom) הפכו לדבר בשגרה, לכן מומלץ לבצע את ההתאמות הנחוצות, לחוות ולבדוק אם הפורמט מתאים לך יותר ממפגשי נטוורקינג פיזיים. בסופו של דבר, חשוב לזכור כי בדומה למפגשי נטוורקינג פיזיים, מפגשי נטוורקינג בזום (Zoom) מהווים את הבסיס להיכרות הראשונית ורק לאחר מכן מתחילה העבודה הקשה באמת בחיזוק הקשר עם הצד השני.